DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Norris: Az F1 igazságtalan, Albon kivételes versenyző

A két fiatal pilóta jó barát, akik két éve egyszerre mutatkoztak be a Formula-1-ben: mostanra viszont már csak Norris tagja a mezőnynek. Sajnálja Albont, de úgy véli, van még számára visszaút.

Lando Norris és Alex Albon pályafutása összefonódik – annak ellenére, hogy a thaiföldi három évvel idősebb –, 2018-ban második és harmadik helyen végeztek a Formula-2-es bajnokságban, aminek köszönhetően egyszerre léphettek fel a Formula-1-be 2019-ben. Csakhogy míg jelenleg Norris pályafutása nagy áttörésére készül harmadik szezonjában, Albonnak, aki szédítő gyorsasággal már első évében átülhetett a Red Bullba, nincs tovább, csupán 38 verseny után kikerült a körforgásból.

„A Formula-1 nagyon kemény világ tud lenni, és ezt ismét látjuk” – idézi a PlanetF1 Norrist, aki közeli személyes kapcsolatot ápol Albonnal. „Nehéz, mert jó barátok vagyok Alexszel, kijövünk egymással és mindig jókat beszélgettünk, igaz, a Red Bull nem nagyon volt téma. Sajnálom őt, mert nagyon jó versenyző.”



„Nehéz helyzet, ismét bizonyítja, mennyire kemény tud lenni a Formula-1. Még egy kivételesen jó versenyzővel is megtörténhet. Mindenkit legyőzött az alacsonyabb kategóriákban, de amint a Formula-1-ben vagy, minden megváltozott, nagyobb a versengés. És nagyon igazságtalan tud lenni. Csak így elveszítheted a helyed, olyan gyorsan vége mindennek, ahogy elkezdődött” – beszélt együttérzően Albonról a McLaren pilótája.

A fiatal brit nem gondolja, hogy barátjának, aki tartalékpilóta posztja mellett a DTM-ben fog versenyezni, csupán 24 évesen ne lenne visszaút: „Nem is tudom, mit mondjak. Kedvelem Alexet és nagyon tisztelem őt. Sajnálom, hogy elvesztette az ülést, de biztos vagyok benne, mindent tőle telhetőt megtesz, hogy visszaküzdje magát és újra az F1-ben szerepelhessen” – zárta Norrist.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: