DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Norris: Nincs több kifogás és pizza

Nem volt teljesen elégedett tavalyi formájával Lando Norris, ezért idén keményebben edz és olyan áldozatokat hoz, mint a kevesebb pizza. Enyhe tünetekkel járó koronavírus-fertőzéséről is beszélt.

Pályafutása talán legfontosabb szezonja előtt áll Lando Norris: harmadik éve lesz ez a Formula-1-ben, új csapattársa pedig egy hétszeres futamgyőztes, Daniel Ricciardo, így idei összevetésük beárazhatja a fiatal brit képességeit a közvélemény számára. Norris is tudja, idén mindent bele kell adnia és ennek érdekében áldozatokat hoznia.

„Többször voltam elégedett a tavalyi évben a munkámmal, mint az elsőben, de nem elégszer. Nincs több kifogás. Tudom, mire vagyok képes, de minden egyes hétvégén meg kell ismételnem és meg kell értenem, hogyan lehetek abban a zónában, ahol ez sikerülhet. Megpróbáltam szigorúbb lenni magammal, beleértve az evést. Igyekszem ritkábban pizzát enni” – árulta el Norris a McLaren autóbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatóján, miről mondott le a siker érdekében.



„De ott van a fizikai oldala is, próbálok többet kondizni, mert ez a rész nehézséget okoz számomra. Tudom, hogy a Formula-1-ben vagyok, nagyon kiváltságos helyzetben, de így is eshet nehezemre elindulni futni vagy a konditerembe, ott súlyzózni, guggolni és nyakat erősíteni. Elkezdtem rendhagyóan gondolkodni, hogy a következő szintre juttathassam magam” – beszélt edzéseiről is a 21 éves versenyző.

Norris egyike annak a hat Formula-1-es versenyzőnek, akik már átestek a koronavírus-fertőzésen. A brit élete visszatért a rendes kerékvágásba, de edzésprogramját hátráltatta a karantén.

„Számomra szerencsére a Covid nem volt túl vészes. Csak pár napig tartott, amíg nem éreztem ízeket és szagokat, ami a megszokott következmény. Utána nagyon kimerültnek, fáradtnak éreztem magam pár hétig. Azóta viszont lényegében teljesen helyrejöttem, minden visszatért a normál mederbe, nem mondanám, hogy túl nagy hatása volt rám. Ami az edzést illeti, egyáltalán nem mehettem ki, bent pedig nincs semmilyen eszközöm, nem tudtam kardiózni, futni, biciklizni, csak amit a szobámban lehet, ennyi volt” – mondta el Norris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: