DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Futamgyőzelmekre pályázik az Aston Martin

Erős szezonkezdettel rögtön pole-pozíciókért és első helyezésekért szállna harcba az Aston Martin F1-es csapata, ehhez azonban javítania kell egy tavalyi gyenge mutatóján.

Jelentős átalakuláson ment keresztül a silverstone-i székhelyű Formula-1-es csapat, ami a rózsaszín Racing Point alakulatából zöld Aston Martinná vált a 2021-es szezonra. A transzformációval megnövekedett elvárások párosulnak az alakulatnál, ami Otmar Szafnauer vezetésével idén már rendszeresen az élmezőnyben küzdenének. Erről maga a csapatvezető nyilatkozott az Auto Motor und Sportnak.

Es4_ivwXIAEiV9P



„Várhatóan gyors rajtot veszünk, és dobogós helyezésekért fogunk harcolni. Úgy akarjuk kezdeni a szezont, ahogy a legutóbbit befejeztük. Ha mellénk áll a szerencse, ahogy Bahreinben és Törökországban történt, akkor pole-pozíciókat szerezhetünk, és néhány futamgyőzelemre is esélyünk lehet.”

A Racing Point tavaly teljesítette fennállása legjobb évét: Szahírban Lance Stroll révén pole-pozíciót, Törökországban pedig Sergio Pereznek köszönhetően futamgyőzelmet szerzett, és csak kevés híján maradt le az élmenők mögötti legjobb, harmadik helyezésről. Idén Szafnaueréknek az a céljuk, hogy a középmezőny legjobb csapatává emelkedjenek, így megszerezzék a „bronzérmet”.

„Hosszú ideig a miénk volt a harmadik leggyorsabb autó, de csak a negyedik helyet szereztük meg a McLaren mögött. Balszerencsések voltunk. Tényleg úgy gondolom, hogy tavaly csak a balszerencse miatt buktunk el. Rövid időn belül két motorunk meghibásodott, az egyik akkor, amikor a harmadik helyen álltunk. Ezek nélkül a harmadikak lehettünk volna a világbajnokságon. Az lesz a feladatunk, hogy kisimítsuk a negatív szériákat. Stabilabb pontszerzésekre lesz szükség. Ha erre képesek vagyunk, akkor lehetünk harmadikak. Ez reális célunk” – árulta el a csapatfőnök.

Az Aston Martin csapata 1960 után képviselteti magát ismét a száguldó cirkuszban, pilótái Sebastian Vettel és Lance Stroll lesznek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: