DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

A Mercedes miatt megváltozott a McLaren

James Key szerint az új erőforrás beépítése miatt több dolgot is át kellett alakítani a wokingiak idei autóján - nem lett tökéletes, mert a szabályok kötötték őket, de így is bizakodóak.

A Renault motorjait a Mercedes erőforrásaira cserélte 2021-re a McLaren, a hétfő esti autóbemutatóval kapcsolatban pedig James Key technikai igazgató beszélt is arról, hogy milyen nehézségeket okozott a másik rendszer beszerelése. Mint mondta, engedélyt kaptak arra, hogy a szükséges dolgokat módosíthassák az autón ennek érdekében annak ellenére, hogy ez a többi istálló számára tiltott volt.

"Minden motorbeépítés eléggé eltérő, nincs egyetemes megoldás arra, hogy minek hogyan kell kinéznie, hogy hogyan kell elhelyezkednie az erőforrásnak, vagy hogy milyen méretűek a különböző alkatrészek, ezek pedig mind befolyásolhatják az autó szerkezetét. A karosszériát meg kellett változtatnunk a motor miatt, a sebességváltó bizonyos dolgait is át kellett alakítani, az elektromos rendszer teljesen új és a hűtőrendszerek is teljesen mások" - magyarázta Key.

Mint mondta, az autó alapvető szerkezete is megváltozott ezekkel a módosításokkal, de a szabályos kereteken belül dolgoztak - ez azt eredményezte, hogy nem lett minden optimális, nem minden olyan, mint lenne akkor, ha teljesen szabadon dolgozhattak volna az autón, de most meg kellett kötniük ezt a kompromisszumot. Hozzátette: a Mercedes mérnökeinek segítségével viszonylag egyszerűen megoldották a problémákat, beintegrálták az erőforrást egy más kész autóba és szerintük jól fog működni a csomag.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: