DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Wolff: Nem szabad a nyolcadik címre gondolnia

A csapatfőnök szerint nem az fog Lewis Hamilton fejében járni, hogy a rekordot érő vb-címet szerezheti meg idén. A versenyző szerint óriási dolog lenne a nyolcadikat megnyerni: „szinte fel sem tudom fogni, mekkora szám”.

Most már biztosan tudjuk, Lewis Hamilton 2021-ben is ott lesz a rajtrácson, és a Mercedes színeiben nekiveselkedik, hogy megdöntse a Formula-1 legfontosabb rekordját: a Michael Schumachert kiegyenlítő hetedik világbajnoki cím után megszerezze a nyolcadikat is. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azonban kiemelte, nem lesz szabad túl sok figyelmet fordítania arra, mit jelent a nyolcadik vb-siker.



„Ha elkezdesz túl sokat azon gondolkodni, hogy ez lehet a nyolcadik bajnoki cím, akkor elfelejted, hogy addig huszonvalahány versenyt a lehető legjobb pozícióban kell befejezned” – intett Wolff a GPFans szerint. „Persze igaz, hogy a nyolcadik címet szerezheti meg, de nem ez fogja uralni a gondolatait, sem a mi gondolatainkat, mert a munkánk elvégzésére kell összpontosítanunk.”

A hétszeres világbajnok eközben arra hívta fel a figyelmet, a Red Bull formájában komoly fenyegetésre számít.

„Óriási dolog lenne a nyolcadik világbajnoki cím. Szinte fel sem tudom fogni, mekkora szám” – idézte Hamiltont a La Gazzetta dello Sport. „Éppen erre összpontosítok minden erőmmel. Nehéz évre számítok, ezt leszögezhetem. A Red Bull már 2020-ban megmutatta, hogy nagyon erős.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: