DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo: A McLarennel világbajnok lehetek

Az ausztrál F1-es pilóta szerint a wokingiakkal még jobb esélye van erre, mint amilyen a Red Bull-lal volt - érzi a vibrálást, a sikeréhséget, a motivációt, szerinte megtörténik a szintlépés.

Daniel Ricciardo eddig hét futamot nyert a Formula-1-ben és kétszer végzett a pontverseny harmadik helyén az év végén - mindezt a Red Bull-lal érte el, majd átigazolt a Renault-hoz, ahol közel sem ért el ilyen sikereket. 2021-ben már a McLarennél fog versenyezni, az ausztrál pilóta pedig úgy érzi, hogy a wokingiakkal még messzebb juthat, mint anno a Red Bull színeiben.

ricc



"Szerintem itt van a legnagyobb esélyem arra, hogy elérjem azt a célt, amiről mindig is beszéltem. Sosem akartam csak azért bejutni az F1-be, hogy ott legyek, mindig is világbajnok akartam lenni és most is az akarok. A McLaren fejlődését látva úgy érzem, hogy ők jelentik számomra a legjobb esélyt erre, talán a legjobb esélyt, amim valaha is volt" - mondta Ricciardo a The Sidney Morning Heraldnak adott interjújában.

"Látható, hogy a McLaren hogyan fejlődik, hogy milyen úton jár és úgy érzem, hogy készen állnak rá, hogy befogadjanak engem, hogy olyan valamit adjak hozzá a csapathoz, amijük nem volt meg a győzelemhez. Ebben a sportban sosem lehet tudni, de úgy gondolom, hogy a megfelelő helyen vagyok. Érezni a hatalmas vibrálást a csapatnál, érezhető, hogy éhesek, hogy voltak nehezebb időszakaik. ezt már az első naptól éreztem. Többet akarnak, készen állnak a szintlépésre és reális is, hogy ez megtörténjen. Izgalmas, hogy a részese lehetek" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: