DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Russellt a magassága gátolta meg a Mercedeshez igazolásban?

Egy korábbi F1-es pilóta szerint az egész autót át kellene tervezni ahhoz, hogy George Russell beférjen Lewis Hamilton helyére, így nem is volt igazi esélye arra, hogy csapatot váltson.

Érdekes dologról beszélt a korábbi F1-es pilóta, a holland Robert Doornbos: szerinte éppen a tavalyi bahreini futam zárta ki a Mercedesből 2021-re George Russellt. Azon a hétvégén a brit fiatal gyakorlatilag nem fért be az autóba, túl magas volt a cockpithez, tele lett kék-zöld folttal és a lába sem fért el a pedáloknál - kisebb cipőt vett fel és azt be tudta gyömöszölni, hogy valahogy elvezethesse az autót, de a helyzet messze nem volt ideális.

rusi



Mivel a a tavalyi autók gyakorlatilag egy az egyben maradnak idénre némi módosítással és a fő erőforrásokat (anyagilag, illetve munkaerőt tekintve is) már a 2022-es, teljesen átalakuló autóra összpontosítják a csapatok, így a Mercedesnek nem állt módjában áttervezni az egész karosszériát azért, hogy Russell leválthassa Lewis Hamiltont.

"Láthattuk Szahírban, hogy a Mercedes autója kicsit sem volt megfelelő George Russell magasságához" - mondta Doornbos a Motorsportnak. "Egyszerűen túl keskeny az autó utascellája, azt pedig nem lehet csak úgy módosítani. Ezt nem lehet megoldani egy kisebb pár cipővel (egy teljes szezonra biztosan nem), vagy egy másik pedállal. Anno a Red Bullnál is ez volt a helyzet, amikor Mark Webber megérkezett, az egész karosszériát a magasságához kellett igazítani. Szóval szerintem Russell igazából az idei autóra nem volt esélyes."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: