DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Eddig Prost volt a legjobb, most Hamilton”

A címben említett kijelentések abszolút védhető állítások lehetnek bizonyos szempontok alapján. de amilyen indoklással ezt alátámasztotta Eddie Jordan, arra nehéz mit mondani.

Eddie Jordan sok mindenről beszélt a BBC-nek adott interjújában, többek között megemlítette azt is, hogy vajon mit gondol Lewis Hamilton szerepéről, sikereiről. A korábbi csapatfőnök, aki az utóbbi időben többször is a nagy megmondó jelmezét öltötte magára, úgy véli, hogy Hamilton már most is a Formula-1 történetének legjobbja anélkül, hogy behúzná a nyolcadik világbajnoki címét.

ham_1



"Számomra immár kérdés, vagy hezitálás nélkül túlszárnyalta Michael Schumachert és Ayrton Sennát. Eddig én voltam az, aki Alain Prostot tartotta a legjobbnak, méghozzá azért, mert őt sosem zavarta, hogy ki volt a csapattársa. Sosem politizált abból a szempontból, hogy a csapattársának el kell őt engednie. Lewis Hamilton sem egy politikus személy. Tisztában van a képességeivel, az édesapja jól nevelte. Rendkívül jól viselkedik és ezért gondolom azt, hogy ő a legjobb, akit valaha láttam" - sorolt fel furcsa dolgokat Jordan.

Az állításaival bőven lehet vitatkozni, illetve nem is vitatkozni, hanem tényekkel megcáfolni őket - Prostról azért tudni, hogy egy bizonyos Ayrton Sennát nem akart csapattársának és a Hamiltonról alkotott vélemény is finoman szólva ingatag lábakon áll...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: