DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Fejfájást okozna a Mercedesnek az Aston Martin

Otmar Szafnauer szerint már tavaly is nekik kellett volna a harmadik helyen végezniük, úgyhogy most is ez a céljuk, sőt, kicsit beleköpnének a Mercedes és a Red Bull levesébe is.

A gyári Aston Martinná alakuló Racing Pointnál szeretnének felnőni idén a nagyokhoz, hiszen már 2020-ban is reális esélyük volt arra, hogy ők legyenek a harmadik legjobbak a Mercedes és a Red Bull után. Mivel az autók jelentősen nem fognak megváltozni 2021-re, így arra az alapra a gyári háttérrel és pénzzel minden bizonnyal építhetnek még némi pluszt - amivel akár a két nagyot is megszorongatnák...

146582127_10158862443532936_2554034079773804115_o



"Megvolt bennünk a potenciál ahhoz, hogy a harmadik helyen végezzünk, de szerintem a McLaren nem volt olyan balszerencsés, mint mi. Nekünk kellett volna a harmadik helyen zárnunk, így van értelme arra koncentrálnunk, hogy most harmadikak legyünk. Sőt, jó lenne, ha fejfájást tudnánk okozni a Mercedesnek és a Red Bullnak is"- mondta erről Otmar Szafnauer csapatfőnök az RTL-nek adott interjújában.

Szafnauer egyébként nagyon elégedett a csapat pilótapárosával, szerinte Sebastian Vettel és Lance Stroll jól kiegészítik majd egymást. "Nálunk mindig együtt dolgoztak a versenyzők azon, hogy a legtöbbet hozzák ki a csapatból és az autóból. Még amikor Esteban Ocon és Sergio Perez harcolt is egymással a pályán, a színfalak mögött megosztottak egymással mindent, közösen dolgoztak, méghozzá fáradhatatlanul. Most Seb még jó korban van, de már sok tapasztalattal rendelkezik, Lance pedig fiatal, még a tanulási fázisban van. Szerintem ez a páros nagyon jól fog nálunk működni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: