DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Átszabhatják a versenynaptár elejét - ismét két bahreini futam jöhet!

Azok után, hogy egyszer már át kellett alakítani az egyébként is elég későn megjelenő versenynaptárat, könnyen lehet, hogy újabb csavar érkezik a 2021-es szezonba. Ismét két bahreini verseny lehet.

Decemberben mutatta be az FIA a Formula-1 2021-es szezonjának hivatalos versenynaptárát, azonban a pandémia okozta korlátozások miatt az máris újratervezésre szorult januárban. A tervezettnél két héttel később, március 28-án rajtolhat csak el az idei szezon.

Az Ausztrál Nagydíj szervezői ugyanis idén sem tudják megtartani a nyitányt, novemberre biztosított nekik új helyet a Liberty Media és az FIA, míg a szezon előtti tesztet is, ahogyan a március végi szezonnyitót, Bahreinben rendezik.



Azt követően Imolában lenne jelenése az F1-nek, utána pedig május 2-án egy egyelőre meg nem nevezett versenyhétvége van kijelölve, ahová eddig Portimao tűnt a legnagyobb esélyesnek.

Azonban a GP Blog a Racefansre hivatkozva írta meg, hogy újabb átalakítás várható: a március 28-i szezonnyitó után egy héttel maradnának Bahreinben a csapatok, és ez esetben jó eséllyel a tavaly is látott külső vonalvezetésen száguldhatnának az F1-esek.

Ennek okán az eredetileg április 18-ra tervezett imolai verseny, melynek nevét inkább nem szeretnénk leírni még egyszer, egy héttel későbbre, azaz április 25-re csúszhat el, így lenne két hét pihenője a mezőnynek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: