DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A szezon második fele lesz újra normális?

Halasztások, beugró pályák, néző nélküli versenyek: egyelőre a 2020-ast idézi a 2021-es év is. Toto Wolff szerint a szezon második fele a rendes kerékvágásban zajlik, viszont akkor jönnek majd a hármas hétvégék.

Az eredetileg tervezett 2021-es Formula-1-es versenynaptár már több ponton módosult: az Ausztrál Nagydíjat március helyett novemberben tartják meg, a kínai verseny valószínűleg elmarad. Ugyanakkor Imola újra csatlakozott beugróként: az F1 kitartóan küzd azért, hogy a rekordot jelentő 23 forduló megvalósulhasson – de nem fogunk meglepődni, ha további változások következnek a szezon folyamán. Toto Wolff szerint ősszel áll vissza a normál kerékvágás a Formula-1 számára.



„Jogos a félelem. Ausztráliát halasztották, de mivel a nagydíj nagyon fontos számukra, nem akarják törölni, így az év végén megtartják. Kínában általános tilalom vonatkozik a nagyobb rendezvényekre augusztusban. Ezt a két tényezőt nem tudjuk befolyásolni, ezért kezdünk Bahreinben” – adott az ORF-nek rövid tájékoztatást a versenynaptárról Wolff. „Azt feltételezem, hogy a nyarat követően viszonylag normális szezonunk lehet.”

Ugyanakkor – akárcsak a zsúfolt 2020-as évadban – az őszt alaposan betáblázták az illetékesek: a melbourne-i átszervezés (ami az előző és következő nagydíjakat is érintette) azt jelentette, hogy háromszor is lesz három egymás utáni hétvégén verseny. „Hihetetlenül nehéz lesz a versenycsapat dolga. Három tripla jön egymás után. Négy hétig nem jutunk haza. Ez természetesen óriási teher” – mondta Wolff. A hármas hétvégéket egyszer már kigyomlálták a versenynaptárból éppen a csapattagok túlterheltsége miatt, de a kényszer úgy hozta, hogy visszatértek az F1-be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: