DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wolff: Vettelnek jót fog tenni a változás

A Mercedes csapatfőnöke úgy gondolja, hogy Sebastian Vettel képes lesz visszatérni arra a szintre az Aston Martin színeiben, amelyen korábban versenyzett. Egy dologra volt szüksége: változásra.

Bár amikor 2015-ben csatlakozott a Ferrarihoz, Sebastian Vettel valószínűleg soha életében nem volt motiváltabb – és jó eséllyel nem is lesz -, hiszen gyermekkori álmát teljesítette azzal, hogy példaképe, Michael Schumacher nyomdokaiba lépett.

A Red Bulltól négyszeres világbajnokként érkező Vettel karrierje és motivációja azonban szép lassan megbomlott az elmúlt hat év alatt, s az utóbbi időben már inkább csak amatőr hibáival hívta el magára a figyelmet, mintsem jó teljesítményével – amihez a Ferrari kritikán aluli technikája is sokat hozzátett.



A Mercedes résztulajdonosa és csapatfőnöke, Toto Wolff beszélt az RTL-nek a négyszeres világbajnokról, aki idén csatlakozott a szintén Wolff érdekeltségi körébe tartozó Aston Martinhoz, melyet nem mellesleg a Mercedes erőforrásai hajtanak majd.

„Sebastiannak mindenekelőtt egy dologra volt szüksége: környezetváltozásra! Ha valaki bekerül egy negatív spirálba, akkor valami újra van szüksége, ezt pedig ő is belátta. Most már egy teljesen más közegben találja magát.”

„Nem gondolnám, hogy rajta múltak volna a gyengébb eredmények, inkább a környezete és az általános körülmények váltak egyre rosszabbá. Sokat várok idén Sebastiantól és remélem, hogy jól kezdi majd a szezont.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: