DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Schumacher elégedett a tesztjével

Élete első F1-es szezonjára készülve csütörtökön ismét Ferrarival gyakorolhatott Mick Schumacher, akinek ez már a harmadik ilyen lehetősége volt.

A fiatal német pilóta az ötödik volt a sorban a Ferrari Fioranóban megrendezett privát tesztjén, amelyen az istálló a 2018-as autóját bocsátotta versenyzői és akadémistái rendelkezésére. Schumacher csütörtökön ötven kört teljesített az SF71H-val, ami immár a harmadik alkalom a sorban: tavaly szeptemberben ugyanitt, ugyanezzel az autóval gyakorolhatott, 2019-ben pedig Bahreinben próbálhatta ki a csapat akkori technikáját.

Es1Iti5U4AYJCU8



"Újra az autóban ülve - ezt az érzést már nagyon hiányoltam. Ez egy kifejezetten pozitív nap volt a pályán, mindenféle probléma nélkül teljesítettük a teljes programot. Nagyon hasznos volt ilyen sok kilométert megtenni egy Formula-1-es autó volánja mögött, figyelembe véve a a nagyjából másfél hónap múlva kezdődő szezont" - idézte a Motorsport a napját értékelő pilótát.

"Az SF71H egy 2018-as autó, de a viselkedését és a visszajelzéseit tekintve is nagyon hasonlít a jelenlegi autóhoz. Ez nagyszerű alapot jelent az új szezonra való felkészüléshez. Fioranóban egyébként is mindig nagyszerű vezetni, mert technikás pálya, ami igénybe vesz. Öröm volt újra találkozni a mérnökökkel és a szerelőkkel, akikkel múlt szeptemberben együtt dolgoztam. Alig várom, hogy holnap ismét autóba üljek" - tette hozzá.

Schumacher pénteken délelőtt még visszaülhet az autóba, mielőtt átadná a stafétát Callum Ilottnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: