DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: Tudtuk, hogy nem Vettel lesz a megmentő

A spanyol szerint az elmúlt években bebizonyosodott, hogy nem a német, hanem Charles Leclerc jelenti a Ferrari jövőjét. Emlékeztetett rá, hogy a második helyezetteket elfelejtik – ahogy őt is.

Hasonló cipőben járt Fernando Alonso és Sebastian Vettel: mindketten többszörös világbajnokként, az újabb címszerzések reményében csatlakoztak a Ferrarihoz, de a pontverseny második helyénél előrébb sosem végeztek, a spanyol háromszor, a német pedig kétszer lett ezüstérmes. A mezőnybe Renault-val visszatérő Alonso szerint az évek során bebizonyosodott, hogy Vettel nem fog csodát tenni.

„Nőtt volna a nyomás, ha egy világbajnok van a kötelékben. De öt év után egyértelművé vált, hogy nem Vettel lesz a megmentő. Leclerc-ben több potenciál van” – mondta az olasz Rai Sportnak nyilatkozó Alonso, kitérve honfitársára, a Maranellóba szerződő Carlos Sainzra. „A jelek szerint ő tűnt a megfelelő versenyzőnek, hogy csatlakozzon Charles-hoz.”



A kétszeres világbajnok felidézte saját, az olasz csapatnál töltött öt évét, rámutatva, amiről annyit hallani: miért más a Ferrari bármelyik másik istállónál.

„Másik dimenzió a többi csapathoz képest. A sportvezetés, a cég, a politika, hogy mennyien szerepet vállalnak a döntéshozásban. Más csapatok 10-15 évig maradnak az F1-ben, hogy aztán távozzanak. A Ferrari ezt nem teheti meg. Ahogy tudjuk, nekünk nem sikerült győznünk, de kétszer közel voltunk a világbajnoki címhez, az utolsó versenyig küzdöttünk érte. Azért mondom ezt, mert a második helyezettre senki sem emlékszik. Pont ez történt 2017-ben és 18-ban Vettellel. Az igazság az, hogy az elmúlt hét évben csak egyetlen csapat győzött” – beszélt arról Alonso, hogy a második helyezetteket előbb-utóbb elfelejtik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: