DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ocon: Újra kellett tanulnom dolgokat

A Renault francai F1-es pilótája szerint az enstone-iak autója nagyon más, mint a Force India, vagy a Mercedes volt, így sok olyan dolgot kellett újra megtanulnia, amiről már azt hitte, hogy tudja.

A Renault tavaly visszatérő Formula-1-es pilótája, Esteban Ocon szerint sok mindent teljesen újra kellett tanulnia az enstone-iaknál, mert nem úgy működött, ahogy korábban megszokta - az év elején még sokszor volt bizonytalan és nem tudta kihozni magából, illetve az autóból a 100%-ot, de a szezon vége felé már úgy érezte, hogy rátalált arra, amit keresett.

00120035_424



"Eleinte a vezetésemet akartam összerakni, de sajnos a Formula-1-ben úgy nyerünk időt, ha többet dolgozunk együtt a mérnökökkel, ha többet dolgozunk az autón, mert végül ez adja meg az önbizalmat, a jó vezetés pedig ebből fakad majd. Úgy éreztem, hogy a szezon végére sokkal jobban tettük a dolgunkat, sokkal elégedettebb voltam az autóval, ennek csúcsát pedig az első bahreini hétvége jelentette" - idézi Ocont a Motorsport.

"Összességében a Renault autója nem ugyanúgy működött, mint a korábban tesztelt Mercedes, vagy a Force India. Nem ugyanolyanok, nem ugyanolyan a karakterük, nem ugyanúgy kell velük elfordulni, hanem kicsit másképp. Ahogy beállítjuk őket, az sem ugyanolyan. Szóval sok olyan dolgot kellett újratanulnom, amiről már azt hittem, hogy tudom. Azt hittem, hogy visszatérek és ugyanúgy tudom csinálni, mint előtte, de nem ez történt. Minden autó más és azt is megértettem, hogy meg kell találni a megfelelő utat a beállításoknál" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: