DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Key elmondta, miben kell javulnia a McLarennek

Miközben a legnagyobb kihívást az jelenti a McLaren számára, hogy beépítsék a Mercedes motorját autójukba, James Key technikai igazgató elmondta, hol kell még fejlődnie a csapatnak.

Azok ellenére, hogy korábban Zak Brown azt mondta, a legrosszabbkor jön számukra az erőforrásváltás, azért ők is azt várják, hogy előrébb lépnek a Mercedes motorjától, így célba vehetik a közvetlen élmezőnyt.

Sok zsetonjuk megy majd el az iménti projektre, de közben szeretnének javítani a tavaly használt MCL35-ös fő gyengeségén is, amely James Key szerint a lassú kanyarokban mutatott tempó és stabilitás.



„Szerintem van még hova javulnunk az alacsonyabb sebességű kanyarokban. Nem olyan rossz már a helyzet, mint az volt 2019-ben, ez pedig segít is most nekünk, hogy megtaláljuk az autó egyensúlyát és következetes viselkedését az ilyen kanyarokban” – idézi a McLaren technikai igazgatóját a Motorsport.

„Ha ezen javítani tudnánk, akkor egyik futamról a másikra nem kellene annyit vacakolnunk a beállításokkal, mert egy sokkal következetesebben működő autót kapnánk. Az autó aerodinamikai működésével voltak gondjaink az elmúlt időszakban.”

„Rájöttünk, hogy nincs olyan megoldás, ami mindenre gyógyír, minden területen finomítanunk kell. Minden autó szenved a változó széljárástól, a mi pilótáink is arról számoltak be, hogy mások blokkolják a kerekeket és gondban vannak ilyen körülmények közt. Viszont kétségtelen, hogy egy szélirányváltozás vagy éppen pont olyan irányból fújt a szél, minket érintett a legérzékenyebben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: