DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

McLaren: A legrosszabbkor váltunk a Mercedes erőforrásaira

Miközben mindenki arra számít, hogy a McLaren idén még erősebb lesz a Mercedes erőforrásainak köszönhetően, a csapat vezérigazgatója szerint rosszabbkor nem is jöhetett volna az új motor.

A wokingiak a harmadik helyen zárták a 2020-as konstruktőri világbajnokságot, akkor még a Renault erőforrásaival, azonban mindössze három közösen eltöltött szezon után szakítottak a felek és 2014-et követően ismét a Mercedes látja el motorokkal a legendás csapatot.

Azonban ennek Zak Brown jelen pillanatban nem képes annyira örülni, mint azt gondolnánk, ugyanis a zsetonalapú fejlesztési rendszer, amit a szabályváltozások elnapolása és a koronavírus együttesen „szültek”, kompromisszumokra kényszerítik a McLarent.



„Valószínűleg ez a legalkalmatlanabb pillanat arra, hogy erőforrást cseréljünk” – idézi Brownt a GP Fans. „Egyrészről csak egy másfél napos teszt előzi meg a szezont, másrészről pedig attól függetlenül, hogy összességében előrelépésre számítunk a Mercedes-motortól, annak beépítése fontos zsetonokat vesz el tőlünk, melyeket más területekre is szerettünk volna fölhasználni.”

„Szóval jobb lett volna, ha nem vezetik be ezt a zsetonos rendszert és a szokásos kéthetes teszt előzi meg a szezont. Azonban van pozitívum is: a Mercedesszel való együttműködés eddig fantasztikus, a kommunikáció nagyszerű, teljességgel vásárló központú a hozzáállásuk.”

„Reméljük, hogy könnyen megy majd az átállás, de nem sok időnk van rá, hogy finomhangoljuk a dolgokat és Danielnek is alig lesz ideje kipróbálni új autóját, de a célunk továbbra is az, hogy együtt visszatérjünk az élmezőnybe. Azonban arra számítok, hogy 2021 nagyon hasonlítani fog a pályán a 2020-as szezonra, mivel az autók szinte változatlanok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: