DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: A McLarennél még mindig egyszeres bajnok lennék

Az F1 legsikeresebb pilótájaként számon tartott Lewis Hamilton élete egyik legfontosabb lépésére, a Mercedeshez való átigazolásra emlékezett vissza.

Immár kilenc éve, hogy Lewis Hamilton egy bátor lépésre szánta el magát, és az őt felkaroló McLaren istállójától átigazolt a Mercedes akkor még fejlődésben lévő alakulatához. A lépés elképesztő sikereket hozott a pilótának, aki nyolc szezon alatt hat világbajnoki címet szerzett az alakulattal, és örökre bejegyeztette magát az F1 legnagyobbjai közé. A döntésére visszaemlékezve elárulta, mi hajtotta őt.

00120018_158



"13 éves korom óta a McLaren pilótája akartam lenni, szóval a családom és én is biztonságban voltunk velük. Jól bántak velem, viszont a lenyűgöző történetüket, a világbajnoki címeiket, a sikereket elnézve úgy éreztem, itt nincs szükség arra, hogy valamit felépítsünk. Náluk volt a legnagyobb a trófeákat őrző vitrin, én pedig olyan helyre akartam menni, ahol szükség volt a segítségemre" - idézte a Racefans Hamilton szavait.

Így jött képbe a Mercedes formálódó istállója, ami akkor mindössze egyetlen futamgyőzelemmel rendelkezett. Az átigazolás időszakában a közvélemény rossz döntésnek tartotta Hamilton lépését, hiszen az élmezőny tagjaként számon tartott McLarent hagyta maga mögött. "Voltak olyan pillanatok, amikor azt gondoltam, hogy 'basszus, fogok én még versenyt nyerni?' De kockázatot akartam vállalni. Maradhattam volna, de visszanézve látom, hogy nem szereztem volna több világbajnoki címet. 14 év után is egyszeres világbajnok lennék."

Hamilton döntésében Niki Lauda és Ross Brawn közbenjárásának óriási szerepe volt. "Így vagy úgy, de minden okkal történik. Nagyon, nagyon hálás vagyok, amiért megtettem ezt a lépést. Köszönet nekik, amiért hittek bennem."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: