DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Coulthard: Talán már nem akarják Hamiltont

David Coulthard szerint Lewis Hamiltonnak talán azért nincs még szerződése 2021-re, mert a Mercedes nem tartja őt annyira értékesnek. Ám ez csak az egyik lehetséges forgatókönyv.

Két hónappal az idei F1-es szezonrajt előtt még mindig nagy kérdés, Lewis Hamilton ott lesz-e az idei rajtrácson. A címvédő pilóta és csapata egyre későbbre és későbbre halasztja az új szerződés aláírását, ami sokakban felvetette a kérdést: vajon mi az oka a késlekedésnek? David Coulthard az Extress Sportnak nyilatkozva elmondta, milyen forgatókönyveket tud elképzelni.

ham-belgagp1



„Nagy játszmázás zajlik. Több oka is lehet annak, hogy még nem történt bejelentés Lewisszal kapcsolatban. Lehet, hogy a Mercedesnél úgy érzik, számukra ebben már nincs több. [Hamilton] idén megdönti a világbajnoki címek számának rekordját, de ez őt vagy a Mercedest szolgálja jobban? Ha Lewis számára többet ér a nyolcadik világbajnoki cím, akkor a Mercedes számára nem sok lehet benne” – magyarázta a skót, aki szerint a fordított felállás Hamiltont nem zavarná különösebben, hiszen ő úgyis megkapja a világbajnoki címét.

„Az üzlet az üzlet. Senki sem költ pénzt azért, mert valaki kedves, vagy jó dolgot csinál. Lewis talán szeretne több marketingjogot kiharcolni. Használhatná a saját imidzsét. Ő a Tommy Hilfiger nagykövete, de nincs rá joga, hogy egy Formula-1-es autó mellett a saját vodkájával mutatkozzon, mert ezek a jogok a Mercedeshez tartoznak. Egy lexikont meg lehetne tölteni egy szerződés részleteivel” – taglalta a kérdést.

Coulthard szerint a záradékok képezik az egyezkedések egyik sarkalatos pontját, ezek meghatározásával sok időt el lehet tölteni.”Amit el tudunk képzelni, az bekerülhet a szerződésbe. Néhány pilóta például írásba foglaltatja, hogy egy bizonyos versenyző nem lehet a csapattársa.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: