DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Hamilton nem számított Russell beugrására”

Lewis Hamilton lábon lőtte magát azzal, hogy túl sokáig húzta az új szerződése aláírását, mivel George Russell beugrása beárazta őt – véli egy korábbi F1-es pilóta.

Meglehetősen negatív véleményt alkotott Christijan Albers az F1 újdonsült hétszeres világbajnokáról. A visszavonult autóversenyző szerint a még mindig a szerződése részleteiről tárgyaló Lewis Hamilton néhány hónappal ezelőtt sokkal jobb alkupozícióban volt a Mercedesszel szemben, de aztán jött a Szahíri Nagydíj, ami átrendezte az erőviszonyokat. A szóban forgó futamon Hamiltont betegség miatt az a George Russell helyettesítette, aki csak rajta kívül álló okok miatt nem tudott futamgyőzelemmel távozni a nagydíjról. Albers szerint a halogatás a pénzről szólt, és Hamilton most a rövidebbet húzta.

hamilton-cullen-2



„Ahogy ezt Hamilton játszotta… természetesen megpróbált több fizetést kiharcolni azzal, hogy elhalasztja az egyezséget és megszerzi a világbajnoki címet.  Arra azonban nem számított, hogy George Russell autóba ülhet. Nem lenne ilyen helyzetben, ha hónapokkal ezelőtt aláírt volna. Ezt a kockázatot vállalta a magasabb fizetésért” – idézte őt a RacingNews365.

Albers szerint a Mercedes egyharmadát birtokló Daimlernél most erősen eltűnődtek azon, vajon megér-e nekik Hamilton ennyi pénzt. „Ezt magyarázza meg valaki a Daimler vezérigazgatójának. Magyarázza meg valaki, Lewis Hamilton miért olyan különleges, ha George Russellt úgy kell belepréselni az autóba, és mégis… Mindannyian tudjuk, hogy tud versenyezni. Ezen Ola Kallenius vezérigazgató elgondolkodott: vajon most mi van?” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: