DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Így nehezítik meg a korlátozások egy csapat dolgát

Bár az Alpha Tauri központja Észak-Olaszországban található, az aerodinamikai fejlesztéseket Nagy-Britanniában végzik, ahol a világjárvány miatt szigorú utazási korlátozások vannak érvényben.

Eredetileg a Motorsport olasz kiadása számolt be róla, milyen nehézségekbe ütközik az Alpha Tauri a 2021-es szezonra való felkészülés során. Az észak-olaszországi székhelyű istálló a nagy-britanniai Bicesterben tart fenn egy szélcsatornát, így az aerodinamikai munkáit jelenleg erősen korlátozza az országban korábban életbe léptetett lockdown. 

 at20201



Az előírások szerint csak az léphet be a szigetország területére, aki az azt megelőző 72 órában negatív koronavírus-tesztet produkált, de a belépést követően még arra is tíz napos karantén vár. Ezt a beutazást után öt nappal egy újabb negatív teszteredménnyel lehet kiváltani. Ez gyakorlatilag ellehetetleníti a két bázis közötti ingázást. A lap azt írta, a csapatnak emiatt két teljesen különálló egységre kellett bontania a személyzetét, ami megnehezíti az összehangolt munkát.

Az Alpha Taurinál ennek ellenére abban bíznak, hogy február 24-ére elkészül a 2021-es autó, így aznap Imolában egy médianap keretében pályára gördülhetnek vele. Ezt követően március 12-14. között már a kollektív bahreini teszt vár a csapatra és annak két pilótájára, Pierre Gaslyra és Yuki Tsunodára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: