DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen elárulta gyorsasága titkát

A Red Bullnál versenyző huszonhárom esztendős holland elárulta, miben rejlik a tehetsége. Ha valaki szárazon gyors, az nem elég. Aki a legjobban tud alkalmazkodni a körülményekhez, az lesz a legjobb.

Kétségtelen, hogy napjaink egyik legnagyobb tehetsége Max Verstappen, de talán a még mindig csak huszonhárom éves pilóta már nem is csak tehetség, hiszen fiatal kora ellenére máris 119 verseny van a háta mögött.

A holland a The Race-nek adott interjúja során elárulta, miben rejlik az ő ereje, ugyanis szerinte az önmagában még kevés, ha valaki csak egyszerűen gyors. Az autóversenyzésben a körülmények folyamatosan változnak, és aki a legjobban tud alkalmazkodni, az fog nyerni.



„Versenyzőként nem számít, hogy az autó alulkormányzott, túlkormányzott, a pálya csúszós vagy éppen tapad. Folyamatosan változtatni kell a vezetési stílusodon, hogy alkalmazkodni tudj” – mondta a holland, aki tavaly egy verseny kivételével mindig a dobogós pozíciók egyikében látta meg a kockás zászlót, mikor célba ért.

„Ha valakinek nincs meg ez a képessége, sosem lesz igazán gyors. A gokartos időktől egészen az F3-ig vagy attól függ, ki milyen utat jár be, folyamatosan csak tanulunk. Az autó minden hétvégén egy kicsit máshogyan viselkedik, szóval ehhez is hozzá kell szokni.”

S bár az F1-ben például rengeteg lehetőség van az autó beállításainak módosítására, az nem mindig sikerült tökéletesre: „Természetesen az autót számtalan beállítással lehet finomhangolni, amire szükség is van, de ez nem mindig sikerül tökéletesre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: