DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Wolff elmondta, mit vár Russelltől

A Mercedes egyik potenciális 2022-es F1-es pilótája George Russell, akit sokan már most a gyári csapat autójában látnának. Toto Wolff szerint a versenyzőnek még van hova fejlődnie.

A 22 éves George Russellt már debütálásának évében, 2019-ben az F1 egyik nagy jövőbeli reménységének tartották, ezek a várakozások pedig 2020-ban tovább fokozódtak, amikor a fiatal brit Lewis Hamilton betegsége miatt lehetőséget kapott a Mercedesnél, ahol reális esélyekkel szállt harcba a Szahíri Nagydíj megnyeréséért. A futam után sokan azonnal követelték a Mercedestől a pilóta leigazolását, de Toto Wolff csapatvezető szerint ezt a lépést nem érdemes elsietni.

russell-portre-2020-merc



"Egy Formula-1-es világbajnoki cím megszerzése a lehető legkevesebb hiba elkövetéséről szól. Ez rutinból és tapasztalatból fakad. A Mercedesnél elvárás ez a szintű kiegyensúlyozottság, emiatt kell időt adni a fiatal versenyzőknek. George teljesítménye sokakat fellelkesített, de egy fiatal versenyzőt egy topcsapat jelentette nagy nyomással járó környezetben ugyanígy számos kritika is érheti, ha hibázik. Emiatt nagyon fontos egy magas szinten teljesítő versenyző számára, hogy megéljen és tanuljon az olyan tapasztalatokból, mint például az imolai" - utalt Wolff Russell kínos hibájára, amikor biztonsági autó mögött ütközött korlátnak.

A szakvezető kihangsúlyozta: a Mercedes és ő maga is nagy reményeket táplál a pilótával kapcsolatban. "Hiszünk benne, hiszen nem sok versenyző van, aki újoncként nyert bajnokságokat, különösen a GP3 és az F2 kiélezett sorozataiban nem" - nyilatkozta Wolff, aki elárulta, egy ideje már kacérkodtak a Russell alkalmazását illető gondolatokkal. "Sajnos ez a lehetőség akkor adódott, amikor Lewis kiesett. Szerettem volna, ha ez máshogy alakul, de adatokkal szolgált számunkra. Bizonyos szempontból megerősítette azt, amit gondolunk róla. De ez a Williams számára is haszonnal járt, hiszen a pilótájuk tapasztaltabban tért vissza hozzájuk" - idézte őt a Motorsport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: