DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardót egy rejtett képesség teszi brilliánssá

Daniel Ricciardo köztudottan gyors F1-es pilóta, ám egyik korábbi munkatársa szerint emellett rendelkezik egy olyan kvalitással is, ami igazán összetart egy istállót.

Még a Formula-1 mezőnyéből is kimagasló Daniel Ricciardo munkához való hozzáállása és a motivációra való képessége. Ezt a Renault-ból Alpine-ná váló istálló technikai vezetője, Pat Fry vette észre az ausztrál pilótában, aki szerinte mindig képes felismerni a helyzetben a pozitívumot.

ric-potre-20201



„Szerintem Daniel kivételes. Nyilvánvalóan nagyon gyors és érzékeny, de sokan elmennek amellett, ahogy a csapatot motiválja. Még egy nem túl jól sikerült menet után is képes megtalálni a pozitívumokat a helyzetben – „holnap jobbak leszünk” hozzáállása van. Ez egy nagyszerű módja a csapat összetartásának, ezért kivételesnek tartom őt” – idézte a szakembert a Motorsport.

Fry idén már nem dolgozhat együtt az ausztrál versenyzővel, aki 2021-re a McLaren istállójához igazolt. Helyére a gárda régi ismerőse, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso érkezik, akinek van mit tanulnia a szezonkezdet előtt.

„Nyilván használja a szimulátort” – kanyarodott rá a spanyol helyzetére Fry. „Ezek arról szólnak, hogy a legegyszerűbb dolgokkal is megismerkedjen. Egyszerűnek tűnik, de manapság meg kell tanulni vezetni az erőforrást. Beállítások szempontjából még ugyanaz az egység is más, ha egy másik autóba szerelték bele. Szóval sokat kell tanulnia. Az év elején mindössze három nap tesztlehetőségünk van, aztán irány az első versenyhétvége, szóval mindent meg kell tennünk, hogy a pilóták beilleszkedjenek” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: