DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Giovinazzi: Kimi még mindig az egyik legjobb

Továbbra is csapattársától lesi el az F1 fortélyait az Alfa Romeo olasz pilótája. Elárulta, első szezonjában csak a finnt másolta, azóta viszont sokkal önállóbb lett és készen áll újabb lépést tenni ebbe az irányba.

Harmadik közös szezonját fogja teljesíteni Antonio Giovinazzi és Kimi Raikkönen. A 27 éves olasz fejlődését mutatják a veterán csapattárshoz viszonyított eredmények: 2019-ben még csak 14 bajnoki pontot szerzett, míg Raikkönen 43-at, 2020-ban viszont már egálban voltak, igaz, csupán 4-4 egységgel. Az időmérős mérleg 9-8 arányban Giovinazzi felé billent, aki úgy érzi, a finn oldalán tovább fejlődhet versenyzőként.

„Így, hogy megint Kimi lesz mellettem a következő szezonban, szerintem újabb lépést sikerül majd megtennem. Nagyon fontos lesz figyelnem őt, mert véleményem szerint, ahogy már sokszor elmondtam, még mindig ő az egyik legjobb a rajtrácson, főleg versenytempóban és a futam menedzselését tekintve. Boldog vagyok, hogy vele tudom folytatni” – mondta az Autosportnak Giovinazzi.



„Amikor megérkeztem, az első évben inkább Kimire összpontosítottam. Néztem, mit csinál és miért, aztán mindig őt próbáltam követni, hogy úgy fogalmazzak” – magyarázta az olasz, hogyan tanult a rutinos kollégától. „Azóta (2020-ban) tapasztaltabb lettem, és már tudom, mit akarnak tőlem és nekem mi kedvez jobban, főleg, ha eltérő pályákról és körülményekről van szó.”

„A tapasztalat minden kategóriában rengeteget számít, de talán a Formula-1-ben még inkább. Úgy érzem, jobban készen fogok állni a következő szezonban két évvel és számos versennyel magam mögött. A célom, hogy jobban összhangban érezzem magam az autóval és a csapattal. Az elmúlt szezonban jó lépést tettem ebbe az irányba, de azt hiszem, a következőben még sokkal magabiztosabb leszek” – magyarázta, hogyan formálódik F1-es versenyzői karaktere az évek során, köszönhetően Raikkönen segítségének is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: