DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Red Bull: Verhető volt a Mercedes

A Red Bull vezető mérnöke szerint a Mercedes messze volt a tökéletestől 2020-ban, úgyhogy verhető lett volna számukra, de sajnos nem bírtak a saját autójukkal.

Érdekes dolgokat mondott Pierre Wache, a Red Bull F1-es csapatánal vezető mérnöke, aki szerint 2020-ban igenis verhető lett volna a Mercedes, az egyoldalú világbajnok inkább az ő hibájuk volt és nem a rivális érdeme. Wache szerint nem a Red Bull koncepciójával volt probléma (ami eltér a Mercedesétől), hanem egyszerűen nem tudták megfelelően működésre bírni, főleg a szezon elején, emiatt nem tudtak igazi ellenféllé válni.

00120024_483



"Szerintem mi most elszalasztottunk egy lehetőséget, mert úgy gondolom, hogy a Mercedes verhető volt. Ha már a szezon elején is ki tudtunk volna hozni az autóból annyit, mint amennyit a szezon végén, akkor megvertük volna őket. Ez engem feldühít és nem én vagyok az egyetlen, aki így érez" - mondta Wache a Motorsport-Magazine-nak adott interjújában a témáról.

"Nyilvánvaló, hogy a Mercedes jó munkát végzett, sőt, nagyszerűt, nem voltak kiesésesik, ilyesmi, de messze voltak a tökéletestől. Verhetőek, még azzal a motorral együtt is" - tette hozzá a mérnök. A mondandója már csak azért is érdekes, mert Max és Jos Verstappen is arról beszélt, hogy esélytelenek voltak a Mercedesszel szemben és ettől csalódottá váltak - nem tűnik úgy, hogy ők érezték volna ezt a potenciált az autóban...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: