DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Frusztráció, csalódottság Verstappenéknél

A pilóta szerint nem lehet mindig frusztrált és próbálja másképp nézni a helyzetet, édesapja pedig bevallotta, hogy csalódott volt a tavalyi év elején - reméli, hogy most már mehetnek a vb-címért.

David Coulthard készített interjút Max Verstappennel arról, hogy a hollandnak mennyire volt nehéz feldolgoznia tavaly, hogy megint semmi esélye nem volt a Mercedesek ellen és kibérelte a harmadik helyet a dobogón. Verstappen így is nyert két futamot, de reálisan nézve nagyon messze volt attól, hogy tényleges kihívója legyen Lewis Hamiltonnak - nem tagadta, frusztráló volt a helyzet...

ver



"Igen, ez kezdetben frusztráló volt, mert mindig úgy vagyunk vele, hogy na most összejön, na most összejön, hiszünk benne, aztán minden évben ugyanaz a vége: nem jön össze" - mondta a holland. "Azt mondtam magamnak, hogy oké, lehetek mindig frusztrált a győzelem elmaradása miatt, vagy nézhetem másképp. A győzelem most nem lehetséges, de megpróbálhatom kihozni ebből a legtöbbet, élvezni. A folyamatos frusztrációt szerintem nem lehet bírni egy egész szezonon keresztül" - magyarázta.

A pilóta édesapja, Jos Verstappen sem volt túl boldog amiatt, hogy a Red Bull megint nem tudott felnőni a rivális szintjére. "Az éve elején csalódott voltam - azt nem mondom, hogy dühös, de csalódott igen. Mindig azt hallani, hogy a Red Bull képes bajnokságot nyerni, aztán sosem történik meg és most megint ugyanez a helyzet. A jó része az, hogy mindig mindent meg tudtunk beszélni, leültünk és átbeszéltük. Aláírtuk a hosszútávú szerződést, adtunk esélyt a Red Bullnak, de szeretném, ha küzdhetnénk a vb-címért" - mondta az idősebb Verstappen a Car-Next.comnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: