DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Binotto: Sainz sokat fog nekünk segíteni

Carlos Sainz csatlakozott a Ferrari Formula-1-es csapatához, az istálló csapatfőnőke, Mattia Binotto pedig arra számít a spanyol pilótától, hogy segít majd kilábalni a gödörből a Scuderiának.

Két mclarenes évet követően Carlos Sainz a Ferrarihoz igazolt, leváltva ezzel a nagy reményekkel érkező, de aztán keserű szájízzel távozó Sebastian Vettelt. Bár a spanyol kisebb botrányba keveredett az interneten egy rasszistának bélyegzett reklám miatt, ez a Ferrarit olyannyira nem zavarja, hogy szóra sem méltatták az esetet.

Mattia Binotto sokkal inkább új versenyzőjük képességeit méltatta a GP Fans oldalán: „Az az elvárásunk Carlosszal szemben, hogy legyen gyors és nagyon rős. 2020 egy jó szezon volt számára, a kvalifikációkon tudott javulni, ami korábban nem tartozott az erősségei közé.”



„Borzasztóan erős pilóta, azok közé tartozik, akik rendszeresen célba érnek autójukkal és általában a versenyen előrébb tud lépni a rajtpozíciójából. Azt várom Carlostól, hogy legyen segítségünkre a konstruktőri pontversenyben, ami nagyon fontos számunkra.”

„Fontos, hogy legyen két olyan versenyzőnk, akik tudják hozni az eredményeket, hogy a lehető legtöbb pontot szerezhessük meg, hiszen a konstruktőri vb-címért szeretnénk harcban lenni. Tudom, hogy ez azzal jár együtt, hogy így a pilótáink is előkelő helyen lehetnek a pontversenyben, de biztos vagyok abban, hogy Carlos a konstruktőri bajnokságban és a csapat egészére nézve is segítségünkre lesz.”

„Több csapattal is versenyzett már az évek alatt, ami jó, hiszen sok tapasztalatot szerzett már ennek köszönhetően, ezt pedig mi hasznosíthatjuk. Azt jósolom, hogy nagyszerű csapattársa lesz Charles Leclerc-nek, szerintem jól ki fognak jönni egymással. Carlos egy igazi vezér, biztosan segíteni fog a csapatnak abban, hogy erősebbé váljon és előrébb lépjünk a jövőben, talán már 2021-ben is!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: