DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Rendszeres dobogót vár az Alpine

Csütörtökön bemutatkozott a Renault-utód, a vezérigazgató, Laurent Rossi pedig kijelölte a célokat: elsősorban 2022-re építkeznek, de az átmeneti évet sem engedik el.

Nem csupán egy új csapatnévvel kell megbarátkoznunk a Renault helyére lépő Alpine Formula-1-es megérkezéssel, hanem újonnan kinevezett vezetők nevét is meg kell tanulnunk a 2021-es szezon előtt. A csapatfőnök, Cyril Abiteboul távozott, és bár utódját még nem nevezték meg, a helyére várhatóan Marcin Budkowski, a korábbi ügyvezető igazgató lép. Vezető szerepben számíthatunk a Suzuki elköszönő MotoGP-s csapatfőnökére, Davide Brivióra is. Egy kinevezés viszont már megtörtént: Laurent Rossi az Alpine új vezérigazgatója, aki felett csak a Groupe Renault első embere, Luca de Meo áll.

Ő, Laurent Rossi nevezte meg az Alpine ambiciózus célját a csütörtökön tartott sajtótájékoztatón. A csapat természetesen elsősorban a 2022-es szabályváltozásokban bízik, de a közbeeső szezont sem fogja elhanyagolni:

„Újra teljes kötelezettséget vállalunk, az új szabályok 2022-es korszakának pedig azzal a céllal vágunk neki, hogy állandó jelleggel harcolunk a dobogókért. A 21-es átmeneti év lesz számunkra, mint minden csapat számára. A közeledés a csúcs felé azonban már elkezdődött” – mondta Rossi. Az elődcsapat, a Renault 2016-os visszatérése óta legeredményesebb szezonját követően alakul át, a gárda először járt a dobogón, három alkalommal is.



A 2021-es versenygép az A521 elnevezést kapja: az elsőre nyakatekertnek tűnő kód tisztelgés az 1975-ös A500 előtt, amely a Renault és Alpine prototípusa volt a franciák első F1-es szerepvállalását megelőzően. A most bemutatott festés még ideiglenes, de a hátsó részén található nagy Alpine-logó várhatóan a végleges verzióban is fontos szerepet kap.

„Mivel a motorsport szívügyünk, a grafikai identitás kulcsfontosságú” – mutatta be a festést Antony Villain, az Alpine dizájnért felelős igazgatója. „A ma prezentált fényezés az első bepillantást kínálja az Alpine F1 új identitásába. Néhány grafikai elem maradni fog a versenyeken használt festésben is, mások viszont változni fognak. A felnagyított Alpine-embléma a trikolórban az első félreérthetetlen szimbólum. A kék, fehér és vörös a francia és brit zászlókra utal, melyek nagy fontossággal bírnak számunkra” – magyarázta Villain.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: