DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Nagy előrelépést vár csapatától Gasly

A tavalyi volt az Alpha Tauri fennállásának legeredményesebb éve, de Pierre Gasly szerint 2021-ben még ennél is többre lehetnek képesek. Most rá hárul a vezérpilóta szerepe.

Idén némiképp új szerepet kap az Alpha Tauri F1-es istállójánál Pierre Gasly, aki 64 királykategóriás futammal a háta mögött akarva-akaratlanul is a gárda vezérpilótájává válik, miután egy újonc csatlakozik mellé az F2-ből. A francia pilóta tavaly kulcsszerepet játszott a csapat konstruktőri hetedik helyezésében: rendre stabilan hozta a pontokat, Monzában pedig a futamgyőzelemig menetelt. Egymaga 75 pontot gyűjtött, és a tizedik helyet kaparintotta meg az egyéni értékelésben, de szerinte idén ennél is többre lehet képes. 

gasly-monza-2020-win



 „Nagyon sikeres év van mögöttünk” – idézte őt a Crash.net. 2Azt hiszem, hogy ez a csapat ennél több pontot sosem szerzett az F1-es története során, aminek nagyszerű a részesének lenni. Eközben több, mint száz ponttal csak a hetedikek lettünk a csapatok bajnokságában, pedig máskor ennyivel az ötödik vagy akár a negyedik hely is a miénk lehetett volna. Ez jól tükrözi, mennyire szoros a középmezőny. Tudják, a harmadiktól a hetedik pozícióig hányan küzdenek minden hétvégén az elérhető legjobb helyezésekért. Remélem, a következő szezonra elég nagyot lépünk előre ahhoz, hogy az igazán szembetűnő legyen a középmezőnyben. Az a célunk, hogy többször ott legyünk az elejében.” 

Gasly mellé 2021-ben egy új arc, Yuki Tsunoda érkezik, akit az Alpha Tauri a Formula-2-ből léptetett elő. Gasly számára mindegy, ki a csapattársa, ő saját magára koncentrál. „A saját teljesítményem szempontjából nem számít, ki van mellettem. Az adott felszereléssel kell elérnem a csapat és a saját magam által megszerezhető legjobb pozíciót”- magyarázta, mielőtt ráterelte a szót korábbi csapattársára. „Ez az év igazán jól telt Danyvel. Ahogy az utóbbi 18 hónap során egymással dolgoztunk, ahogy egymást húztuk… Tapasztaltnak számít az F1-ben, így közösen előre tudtunk lépni a csapattal. Nagyok az elvárásaim magam felé, mindig a legjobbat akarom hozni. Ez 2021-ben sem változik meg” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: