DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Szafnauer: Vettellel bajnokesélyesek lehetünk

Otmar Szafnauer szerint Sebastian Vettel győztes mentalitása és a sikerek titkaival kapcsolatos ismerete rengeteget jelent majd a csapatnak, így Lance Strollnak is.

Lawrence Strollhoz hasonlóan Otmar Szafnauer csapatfőnök is nagyon lelkes amiatt, hogy az Aston Martinná váló Racing Point egy négyszeres világbajnok pilóta tapasztalataira építhet az autó fejlesztésénél - Sebastian Vettel érkezésével Szafnauer azt reméli, hogy még egy szintet előre tudnak lépni és a bajnokesélyesek közép emelkednek, ha nem is egy év alatt.

vettel-stroll-aston



"Ez nagyon izgalmas most mindenki számára a csapatban. Sebastian személyében egy olyan négyszeres világbajnok pilótánk van, aki már bizonyított és van tapasztalata abban, hogy egy csapatot futamgyőztessé, bajnokesélyessé tegyen. Emiatt igazán nagy fogás ő: győztes mentalitást hoz a csapatba és kétségkívül mindannyian tanulni fogunk tőle az együtt töltött idő során" - idézi Szafnauer szavait a Grandprix247.com.

"Lance (Stroll) személyében pedig van egy fiatal, tehetséges, keményen dolgozó versenyzőnk, aki éppen az eddigi legjobb Formula-1-es szezonját tudta le és ténylegesen fejlődött minden területen. Tudjuk, hogy ha megfelelő autót adunk neki, akkor több mint képes arra, hogy segítse a csapatot a céljai elérésében. Szerintünk egyébként Sebastian a legjobbat fogja kihozni Lance-ből, Lance pedig keményen meg fogja hajtani Sebastiant. Elégedettek vagyunk a párosunkkal, ideális kombinációja a tapasztalatnak, a futamgyőzelemről való ismereteknek és a nyers tehetségnek."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: