DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Az F1 cáfolja a 2022-es szabályok halasztását

Sajtóértesülések szerint a világjárvány miatt ismét egy évvel későbbre csúszhat az F1 új generációs autóinak bemutatása, így a csapatok jövőre is az idei típusokkal versenyeznének.

Óriási várakozások előzik meg a Formula-1 következő generációs autóinak megjelenését, amelyek a koronavírus-világjárvány kitörése miatt 2021 helyett 2022-ben gördülhetnek csak pályára. Az F1 a csapatokkal és az FIA-val karöltve még 2020 első hónapjaiban döntött erről, figyelembe véve a kialakult gazdasági helyzetet. Mivel azonban a járvány azóta sem csillapodott, és a versenynaptár már most módosításra szorult, felmerült, hogy még egy évvel elhalaszthatják az új szabálycsomag bevezetését.

F1 2021 LAUNCH RENDERING (2)



Egyes sajtóorgánumok arról írtak, hogy a csapatok jövőre is a tavaly és idén használt autókkal gördülnének pályára, a komoly fejlesztési költséggel járó következő generációs gépek pedig 2023-tól versenyeznének. A formula.hu megkeresésére a FOM cáfolta a híresztelést, és az alábbi közleményt adta ki:

„A 2022-es szabályok elhalasztásának felvetése téves, és nem került szóba. Az új szabályok célja a pályán zajló versenyzés javítása és szorosabb küzdelmek megteremtése a rajongók számára. Az új pénzügyi korlátozásokkal egyetemben ez javít a Formula-1-en, és egészségesebb, erősebb üzleti modellt teremt az egész sport számára.”

A Motorsport hozzátette, korábban voltak csapatok, amelyek későbbre halasztották volna az új technikai szabályrendszert, ám Ross Brawn sportszakmai vezető szerint kár lenne még tovább üzemeltetni és fejleszteni a túl bonyolultra és költségesre sikeredett jelenlegi autókat. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: