Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. január 27. szerda
F1

Ricciardo: A Renault kinőtte a félénkséget

Érkezésekor még egy bizonytalan alakulattal nézett szembe, távozásakor azonban egy magabiztos csapatot hagy maga után Daniel Ricciardo, aki sikerként könyvelte el a Renault-val töltött időszakát.

Daniel Ricciardo 2018 nyarán robbantotta a hírbombát, miszerint maga mögött hagyja a Red Bull futamgyőzelemre képes csapatát a Renault fejlődő istállója kedvéért. Az ausztrál komoly átigazolási összeget kapott azért, hogy két évre elkötelezze magát a franciák mellett, és segítse őket a fejlődésben. Közös idejük végeztével a pilóta úgy érzi, sokat sikerült előrelépniük.

ric-action-szocsi1„Sokkal nagyobb önbizalmat láttam a csapattagokban. Ott volt az érzés, hogy „igen, képesek vagyunk rá”, szemben azzal a félénkséggel, amit az érkezésemkor tapasztaltam. Ez nem kritika, egyszerűen csak nem voltak hozzászokva. Jó néhány éve nem tapasztalták meg a sikert, így mindenki elkezdett kételkedni” – hasonlította össze a 2018-as év végi helyzetet a jelenlegivel.

Ricciardót azzal a reménnyel igazolta le a csapat, hogy az ő segédletével kiemelkedhet a középszerűségből, és idővel a legnagyobbakkal is harcba szállhat. Bár két évnél hosszabb ideig számoltak vele, ez hellyel-közzel sikerült is, hiszen az ausztrál 2020-ban hétszer végzett az első ötben, ebből kétszer dobogón. Idén azonban már a McLarennél folytatja.

„Összességében nézve sikerként tekintek rá. Két év alatt az igazi diadal a világbajnoki cím megszerzése lett volna, de ebben is van némi siker. Nem arról van szó, hogy az ölünkbe estek volna az eredmények. Szerintem tényleg rászolgáltunk – olyan sok negyedik helyezésünk volt, aztán végül összejött [a dobogó]. De a 2019-ről 2020-ra történt fordulat is azt mutatja, hogy a munkánk elkezdett beérni. Nyilván nem akarom learatni vele a babérokat. Próbáltam segíteni, miközben mindenki az előrelépésen dolgozott. Ebből a szempontból sikert értünk el” – idézte őt a Motorsport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?