DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alpha Tauri: 2020 volt a legjobb év

Furcsa azt olvasni 2020-szal kapcsolatban, hogy jó, de az Alpha Tauri F1-es csapatánál mégis úgy érzik, hogy ez volt történetük legsikeresebb éve, még 2008-at is messze felülmúlta.

Az Alpha Tauri (és egyben a korábbi Toro Rosso) csapatfőnöke, Franz Tost szerint a 2020-as szezonjuk még jobban sikerült, még több örömet okozott nekik, mint az a bizonyos 2008-as, amikor a feltűnő Sebastian Vettel világraszóló meglepetésként futamot tudott nyerni a kiscsapat autójával. Ebben természetesen benne van az is, hogy Pierre Gasly idén szintén Monzában ugyanúgy versenyt nyert, de ennél többről van szó.

gas_1



"Igen, 2008 valóban egy fantasztikus évünk volt Seb monzai győzelmével, de nem volt annyi jó futamunk, mint tavaly" - mondta Tost az Autosportnak adott interjújában. "Most nem csak a monzai győzelemről volt szó, most jó pár kiemelhető versenyünk volt még, mint mondjuk Danyiil Kvjat negyedik helye Imolában, vagy a portimaói ötödik pozíció. Hatodikak voltunk Bahreinben és Németországban, hetedikek Ausztriában, Nagy-Britanniában és Mugellóban is. Nem csak egy izgalmas futamunk volt, hanem sok nagyon jó eredményünk és ez 2020-at jócskán 2008 elé helyezi" - magyarázta.

Tost megdicsérte a csapat faenzai főhadiszállását, ahol a koronavírus idején is nagyon egységes, nagyon minőségi munkát végeztek, de külön kiemelte Gaslyt is, aki nagyot lépett előre egyéni teljesítmény terén. "Faenzában a tervezői és gyártói csapat nagyon kemény munkát végzett és nagyon jól összeállt. Minden területen egyre erősebbé válunk, két jó pilótánk is van - Pierre nagyon sokat fejlődött, most már nagyon magas szinten van és emiatt sikeresek lehetünk. Az autó is jól működött már az elejétől kezdve, az aerodinamikai fejlesztések is beváltak, így állt össze a sikerünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: