DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„Alonso futamokat nyerhet!”

Óriási várakozás előzi meg Spanyolországban Fernando Alonso F1-es visszatérését - az emberek azt várják tőle, hogy dobogóra álljon, akár nyerjen és újra visszatérjen a csúcsra.

Nagy várakozás előzi meg a spanyolok körében Fernando Alonso Formula-1-es visszatérését: a kétszeres világbajnok pilóta júliusban tölti majd be a negyvenedik életévét, mégis újra felveszi a kesztyűt a fiatalokkal és megpróbálja minél magasabbra juttatni korábbi csapatát, az idén már Alpine néven induló Renault-t. A hispánok sokat várnak tőle.

"Csak három sportoló létezik, akit mindenki bálványoz Spanyolországban: Rafael Nadal, Pau Gasol és Fernando Alonso. Mindannyian arról álmodunk, hogy utóbbi még egyszer világbajnok lesz a Formula-1-ben. Alonso visszatér, a főnök visszatér 2021-ben" - mondta Lucas Ordonez GT-pilóta ezzel kapcsolatban.

00120037_015



"Alonso előtt szomorú volt a helyzet Spanyolországban, az emberek közönyösek voltak a Formula-1-gyel kapcsolatban, mert nem volt spanyol, aki nyert volna. Az emberek engem is Alonsón keresztül ismertek meg. Ő mindannyiunk számára jobbá tette a helyzetet és semmi más nem érdekli, csak a győzelem, ettől lesz ő igazán különleges" - tette hozzá Pedro de la Rosa, a korábbi Formula-1-es pilóta.

"Fernandóval mindig megvan a show. Ha lesz egy olyan autója, ami az ötödik-hatodik helyre elég, akkor dobogós eredményeket fog hozni. Ha olyan autója lesz, ami dobogóra esélyes, akkor futamokat fog nyerni. 2020-ban Daniel Ricciardo dobogóra állhatott a Renault-val, szóval Fernando képes lesz futamokat nyerni" - értékelte a helyzetet Adrian Campos, aki szintén vezetett korábban az F1-ben.

A Spanyol Nagydíjaknak otthont adó barcelonai Circuit de Catalunya igazgatója, José Luis Santamaria pedig odáig ment, hogy szerinte Alonso újra a csúcsra érhet, mert készen áll rá - mint mondta, minden spanyol ebben reménykedik...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: