DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Ferrariban és az IndyCarban is majdnem kikötött Button

Két meghiúsult váltást idézett fel a korábbi F1-es bajnok. 2013-ban a Ferrari színeiben versenyezhetett volna, 2021-ben pedig a tengerentúlon a McLarennel. Utóbbi tervet közvetve a koronavírus hiúsította meg.

A 2009-es világbajnok, Jenson Button a McLaren egyik leghűségesebb versenyzőjeként ismert: az angol hét szezonon át szerepelt Woking kötelékében. Sokkal rövidebb is lehetett volna az együttműködés, árulta el a csapat színeiben nyolc nagydíjat nyert versenyző, ugyanis mikor első szerződése lejárt 2012-ben, előrehaladott tárgyalásokat folytatott a Ferrarival.

„Minden versenyző szeretne a Ferrarival versenyezni pályafutása során valamikor” – mondta a Motorsport Newsnak adott interjúban. „Van valami abban a csapatban. Igaz, hogy az elmúlt év nehéz volt számukra és a rajongóik számára is, de talán szükségük volt rá, hogy erősebben térjenek vissza. Én is szerettem volna a Ferrarinál versenyezni, és jó esélyem is volt rá nyolc évvel ezelőtt. A végén azonban nem valósult meg a dolog. Pedig a szerződések lényegében készen álltak, majdnem megtörtént. Sok különböző oka volt, hogy végül mégsem lett semmi belőle, és hogy őszinte legyek, talán jobb helyen is voltam a McLarennél.”



Ugyanebben az interjúban egy másik kútba esett váltásról is szó esett. A 40 éves Buttonnak, aki a 2020-as szezonban nem versenyzett – csupán egy GT-futamon volt vendégszereplése –, visszatérési tervei voltak idén. Az opció az IndyCarban való bemutatkozás volt, méghozzá egykori csapatával, a McLarennel. A szintfelmérő tesztek azonban a globális helyzet miatt elmaradtak.

„Volt egy lehetőség, hogy a következő szezonban az IndyCarban versenyezzek, de a Covid miatt nem valósult meg. Lett volna pár tesztem a McLarennel, de az elsőt törölték a Covid miatt, a második pedig a két osztrák verseny közé esett” – mondta Button, aki erre a második tesztre nem tudott elutazni az Egyesült Államokba.

„Így erről lemaradtam, ami sajnálatos eset, mivel az volt a célom, hogy az utcai pályákon részt vegyek. Az oválokra nem vállalkoztam volna, de az összes többire igen, csakhogy nem lett belőle semmi. Ha nem lett volna a Covid, valószínűleg megvalósul. De ugyanezt biztosan sokan elmondhatnák magukról” – fejtegette a korábbi világbajnok, mi lett volna, ha…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: