DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Bottas és én hasonlítunk

A hétszeres világbajnok szerint a számok nem ezt mutatják, de Valtteri Bottas borzasztóan erős pilóta. Különösen a mentális képességeit dicsérte, amihez kevesen érnek fel.

Lewis Hamilton 2020-ban óriási, 124 pontos előnnyel szerezte meg Valtteri Bottas előtt az F1 világbajnoki címét. Ekkora különbségre a Mercedes dominanciája óta egyszer sem volt példa az első két pilóta között, de ennek ellenére Hamilton úgy érzi, Bottas minden elismerést megérdemel. 

bothm20201



„Ne felejtsék el, ki ellen versenyez” – figyelmeztette a finn kritikusait az F1 hivatalos oldalán. „Nem könnyű a csapattársamnak lenni, tudják? Hétről hétre visszatér ugyanazzal a mentalitással, sosem panaszkodik például arra, hogy valami nem jó az autójával. Mindig arról beszél, hogy jobb munkát kell végeznie. Nem ismerek még egy ilyen versenyzőt. Ebben egyformák vagyunk: frissen érkezünk a versenyhétvégékre, és szerintem mentálisan ő az egyik legerősebb pilóta.” 

„Szerintem évről évre erősebb lett. A média ezt úgy kommentálta, hogy Bottas 2.0 és hasonlók – szezonról szezonra érezhető, ahogy minden területen próbálja emelni a szintet. A pontverseny úgy alakult, ahogy, de idén az időmérők minden korábbinál szorosabbak voltak. Szóval ezen a téren már felzárkózott. Az egyenletességem döntő tényező volt, de ha a versenyhétvégéket nézzük, nagyon szoros volt” – méltatta közvetlen riválisa teljesítményét Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: