DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Russell: Nagyon sokat tanultam 2020-ban

A Williams fiatalja szerint Sebastian Vettellel csatázott a legtöbbet 2020-ban, viszont a legtöbb harcát gyengébb autóval vívta - kivéve a Mercedesnél, de összességében fontos tapasztalatokat szerzett.

Újabb nehéz szezont teljesített George Russell, hiszen a Williamsnél ismét nem nagyon volt kivel csatázni: csapaton belül Nicholas Latifi nem volt komoly ellenfél, a többi autóval pedig csak ritkán tudott küzdelembe bonyolódni. Azokat az alkalmakat viszont nagyon élvezte, amikor erre sok került - például a négyszeres világbajnok Sebastian Vettellel való meccsek igen tanulságosra sikerültek...

"Valószínűleg Sebastiannal harcoltunk a legtöbbet a pozíciókért ebben a szezonban. A Nürburgringen, Mugellóban, még az év elején Ausztriában, de Abu Dhabiban is... sőt, talán Imolában, meg Portimaóban is? Folyamatosan egymásra akadtunk. Ha valaki a szezon elején ezt mondja nekem, akkor azt gondolom, hogy őrült" - mondta Russell a holland Motorsportnak adott interjújában.

00120035_289



"Ezek a csaták nagyon sokat segítettek nekem. Ezek teljesen mások, mint az utánpótlás szériákban, simán csak azért, mert sokkal bonyolultabb a leszorítóerő - ha abból veszítünk, az autó viselkedése megváltozik. Ezt megtanulni nagy lecke volt számomra. Emiatt is tudtam visszazárkózni a mezőnyön keresztül, amikor lehetőséget kaptam a Mercedesnél. Az volt az egyetlen eset, amikor gyorsabb autóban ültem és úgy csatázhattam, mert amúgy mindig védekezésre voltam kényszerítve" - mesélte a brit.

Hozzátette, hogy emiatt egyértelmű, hogy az autójuk még mindig az egyik leglassabb a mezőnyben, mert nincs tapadása - az apró részletek fejlesztésén viszont sok múlik, ez lesz a feladatuk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: