DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A MotoGP-ből igazol szakembert a Renault?

Az Alpine-ná váló Renault-nál nagyobb változások mehetnek végbe az F1-ben, az egyik ilyen lehet, hogy elcsábítják a Suzukit MotoGP-világbajnokká segítő Davide Briviót.

A Motorsport.com arról számolt be, hogy meglepő változások mehetnek végbe az Alpine-ná váló Renault Formula-1-es csapatánál. A pletykák szerint mindenki eggyel feljebb, vagy legalábbis "arrébb" kerülhetne a ranglétrán, a jelenlegi csapatfőnök Cyril Abiteboul az Alpine szervezetnél kaphatna egy vezető beosztást, a csapat vezetését az eddigi operatív igazgató, Marcin Budkowski vehetné át, de bevonnának egy teljesen új személyt is a vezetőségbe.

11220053_220



Ez a valaki pedig a Suzuki MotoGP-csapatától érkezhetne Davide Brivio révén, aki a motoros világban nagyfokú megbecsülésnek örvend az elért sikerei miatt - a portál úgy tudja, hogy egyfajta ügyvezető lehetne az Alpine szervezetében és minden folyamatra rálátna. Brivio éppen tavaly vezette világbajnoki címig a Suzukit (korábban pedig a Yamahánál és az általa a Hondától átcsábított Valentino Rossival is számos vb-győzelmet aratott), és a Renault is jelentős szerepet adhat neki.

A franciák egyébként is komolyabb átszervezést szeretnének, ennek egyik része a névváltás, a másik pedig az, hogy nem biztos Abiteboul pozíciója csapatfőnökként - ezt utóbbi sem tagadta. A Renault-nál viszont egyelőre nem kívánták kommentálni az értesüléseket és a MotoGP berkeiből sem érkezett arra megerősítés, hogy Brivio távozna a Suzukitól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: