DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Stroll: Ahány siker, annyi kudarc

Bár a 2020-as szezon során ért el kiemelkedő eredményeket, Lance Stroll számára keserédes volt a legutóbbi F1-es idény. Érzése szerint akár ötször dobogóra állhatott volna.

Túl sok lehetőséget hagyott ki, ezért elégedetlen a tavaly teljesítményével és eredményeivel Lance Stroll. A fiatal kanadai pilóta a Racing Point színeiben Törökországban megszerezte élete első pole-pozícióját, Olaszországban és Bahreinben pedig dobogóra állhatott, ám olyan lehetőségeket szalasztott el, amelyekre nem szívesen emlékszik vissza.

stroll-portre-20201



„Kétségkívül nagyon erős autónk volt, a csapat nagyszerű fejlesztőmunkát végzett a tél folyamán. Az én szempontomból azonban nem ez volt a legsimább év. Voltak csúcspontok, mint a pole-pozíció és a két dobogós helyezés, de visszatekintve ezeknél sokkal több lehetőség volt előttünk, amiket nem sikerült kihasználni” – idézte a Motorsportweek a pilótát, aki kifejtette, hol érhetett volna el jobb eredményeket.

„Magyarországon dobogóra állhattam volna, de az eső megkavarta a dolgokat, és negyedik lettem. Mugellóban szintén dobogós helyezésért mentem, a negyedik helyen sokkal gyorsabb tempót autóztam az előttem lévőnél. Törökország is nagy kihagyott lehetőség volt – 30 körön keresztül vezettünk, de végül a kilencedik helyen zártunk sérült autóval. Szóval több futam kicsúszott a kezünkből, aztán persze a vírust is elkaptam. Kissé frusztráló helyzetek, de ilyen ez a sport. Ki kell élvezni a csúcspontokat és el kell fogadni a nehezebb időszakokat. Utóbbiból a szezon második felében kijutott nekünk” – árulta el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: