DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

McLaren-győzelem 2021-ben?

Van, aki szerint eljött az ideje annak, hogy véget érjen a wokingiak sikertelensége: a Mercedes-motorral és Daniel Ricciardóval megerősödve 2021-ben újra futamot fognak nyerni.

A Formula-1 hivatalos weboldalának szakírója, Lawrence Barretto öt olyan tippet gyűjtött össze, amelyek jelen pillanatban még bátornak, merésznek számítanak - vagyis elképzelhető, hogy bekövetkeznek, valamennyi esély van rá, de nem ez a realitás, nem ez a papírforma és mindenképpen meglepetésként hatna, ha valósággá válnának. Az egyik ilyen tippje az volt, hogy a McLaren 2021-ben futamot nyer.

"Carlos Sainz tavaly is közel került már egy győzelemhez Monzában, ami 2012 óta az első siker lett volna a McLaren számára - a csapat most arra törekszik, hogy újra az akkori fényében tündököljön. Tavaly harmadikak lettek a konstruktőri bajnokságban, megelőzték a Renault-t és a Racing Pointot (amelyek Alpine és Aston Martin néven versenyeznek idén), ami szenzációs teljesítmény volt, kihasználták a lehetőségeiket és magas szinten működtek" - vezette fel gondolatmenetét Barretto.

mcl



"Megérkezik Daniel Ricciardo, aki pályafutása egyik legjobb szezonját zárta és ott lesz az egyre tapasztaltabb Lando Norris egy olyan autóval, amely James Key technikai igazgató szerint nagyon hasonlít egy új autóra. Kaptak egy jelentős befektetést és most a mezőny legjobb motorjait, a Mercedes erőforrásait fogják használni. Én azt jósolom, hogy a McLaren idén futamot fog nyerni és megtöri a hosszú szünetet."

Barretto egyéb tippjei között szerepelt az is, hogy a Red Bull lesz a konstruktőri világbajnok, hogy az Alpine befér a konstruktőri top háromba, hogy legalább hét pilóta fog futamot nyerni, Sebastian Vettel pedig a középmezőny (nem Mercedes- és Red Bull-pilóták) legjobb versenyzőjeként zárja a szezont - így érdemes nézni a McLaren-tippet is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: