DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

McLaren: A mi párosunk a legizgalmasabb

A gyorsan fejlődő és ígéretes Lando Norris, valamint a bizonyított és szélvészgyors Daniel Ricciardo párosánál idén senki sem tud izgalmasabb pilótákat felmutatni- véli a McLaren vezérigazgatója.

A pályán és azon kívül sem lesz párja a McLaren 2021-es pilótapárosításának - vallja a wokingi csapat megújúlásáért felelős Zak Brown. A gárda vezérigazgatóját lelkesíti, hogy a harmadik F1-es szezonjára készülő, mindössze 21 éves Lando Norris mellé sikerült leigazolni a hétszeres futamgyőztes Daniel Ricciardót, akivel 2018-ban nem sikerült megegyezniük.

 ric-nor-20201



"Daniel miatt nagyon izgatottak vagyunk. Kétségkívül egy bizonyított futamgyőztesről van szó, akit néhány éve már megpróbáltunk leigazolni. Lando pedig érettebbé vált, és nagyszerű második szezont teljesített. Várom már, hogy kettejükkel dolgozzak együtt. Kétlem, hogy idén bármelyik másik pilótapárosítás izgalmasabb lenne a miénknél. Meggyőződésem, hogy nagyon erős felhozatallal álltunk elő" - idézte őt az F1 hivatalos weboldala.

Ricciardo annak a Carlos Sainznak érkezik a helyére, aki két évet töltött a McLarennél, ezalatt pedig bebizonyította, hogy van helye az élmezőnyben. Pilótaként zűrzavaros időszakot tudhat maga mögött, hiszen három éven belül a McLaren a harmadik csapata volt. A wokingiaknál azonban megvetette a lábát, így idén már a Ferrari kötelékében versenyezhet.

"Meglátásom szerint Carlos kiváló munkát végzett" - terelte rá a szót Brown. "Soha nem igazoltuk volna le, ha nem látjuk benne a kiváló autóversenyzőt. Nem túlzás azt állítani, hogy meghaladta az elvárásainkat. Ő és Lando segítették előrevinni a csapatot. De tudják, egy versenycsapatban a pilóták a szupersztárok. A Renault jó motorpartnerünk volt, így Carlos és Lando sok lehetőséget képes volt kihasználni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: