DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„Hamiltontól tíz világbajnoki cím is reális”

Hiába töltötte be 35. életévét, Lewis Hamilton mintha nem akarna öregedni. Képességei még mindig a csúcson tartják őt, így a Sky Sports szakértője szerint további világraszóló sikerek várnak rá.

Lewis Hamilton már most többet ért el a Formula-1-ben, mint a legtöbb pilóta egész életében. Hét világbajnoki címével, 95 futamgyőzelmével és 98 rajtelsőségével örökre bejegyezte magát a királykategória legjobbjai közé, miközben karrierje még csak nem is ért a végéhez. Martin Brundle egykori F1-es versenyző szerint honfitársa a kora ellenére olyan teljesítményre képes, amivel még évekig a csúcson maradhat.

Em8x685XEAIWEPd



 „Ami szembetűnő vele kapcsolatban, hogy milyen kevés hibát vét, mennyire egyben van, mennyire tiszta. Fontos pont, milyen tisztán versenyez. A munkához való hozzáállása is hihetetlen, erről a paddockban is sokat lehet hallani. És a motivációja. Ott vannak a sikerei, a trófeái, a pénze, és lenyűgöző módon képes fenntartani a motivációját” – dicsérte a hétszeres világbajnokot a Sky Sports szakértője.

„35 éves, mégis úgy versenyez, mint egy 25 éves. Időmérőn, test-test elleni küzdelemben sem hibázik. Egyszerűen nem kezdett hanyatlásba. A látása, a reakciói, semmi sem romlott. Michael [Schumacher] a negyvenes éveiben járt, amikor visszavonult. A legtöbbünkhöz hasonlóan elkezdett sokat hibázni. Az én szememben Sebastian [Vettel] is ebben a hajóban evez – gyakran ütközik, és nem érti, miért.”

A fentieket figyelembe véve Brundle elmondta, szerinte hol állhatnak meg Hamilton mutatói. „Szerintem tíz világbajnoki cím és százötven futamgyőzelem teljesen reális lehet számára. A megérzéseim azt mondják, inkább egy évvel korábban, mint egy évvel később vonul vissza. Nem fogja kivárni a keserű véget néhány plusz dollárért, vagy csak azért, hogy F1-es pilóta legyen. Nincs is szüksége erre. Nyilvánvalóan akadnak más céljai is az életben, de azt nem tudom elképzelni, hogy a következő három vagy öt évben visszavonul. Miért is tenné?” – tette fel a költői kérdést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: