DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Sok minden történt a pályán kívül

A Ferraritól távozó négyszeres világbajnok szerint semmit sem bán az utóbbi évekből, sőt, sokat tanult belőlük, az emberek kezeléséről is. Tudja, hogy ő is hibázott.

Véget ért Sebastian Vettel ferraris időszaka, 2021-től már az Aston Martin gyári pilótája lesz a négyszeres világbajnok. Az elmúlt két szezonja meglehetősen gyengére sikerült Maranellóban, a végére teljesen motivációt vesztett és mivel már az első 2020-as futama előtt tudta, hogy nem számítanak rá tovább, ez az éve ennek megfelelően telt. Tudja, hogy ő is hibázott.

"Ha valaki önkritikus, akkor mindig vannak kétségei" - mondta Vettel a Sportbuzzernek adott interjújában arra a kérdésre válaszolva, hogy mennyire befolyásolták az önbizalmát az utóbbi időszakban rá záporozó kritikák. "Nem felejtettem el, hogy hogyan kell vezetni, de inkább elemzem azt, hogy miért nem tudtam kihasználni a képességeim száz százalékát. Nyilván van, hogy a saját magunk útjába állunk és természetesen én is csináltam dolgokat rosszul."

00120036_118



Hogy mire is gondol ezzel kapcsolatban? "Néha a dolgok megközelítése, néha az emberekkel való kommunikáció, néha azok a dolgok, amiket prioritásnak gondolunk. Akármilyen frusztráló is ez abban a pillanatban, szerintem ez mind része az életnek. Ezek a tapasztalatok formáltak engem is, nyilván nem voltak nagy sikerek, inkább hullámhegyek és hullámvölgyek, de ezek összetartoznak, egyik sem létezik a másik nélkül."

"Nem mondom, hogy bármit is bánok ebből az időszakből, sőt, éppen ellenkezőleg, nagyon sokat tanultam, méghozzá az életről is. Mindenekelőtt az emberek kezeléséről - sok minden történt a pályán kívül is" - tette hozzá a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: