DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton: Ez az autó egy mestermű volt

A hétszeres F1-es világbajnok szerint neki kellett megtalálnia a határait és az érzékeny pontjait az idei autónak, amely szinte tökéletesre sikerült. Sajnálja, hogy nem vezetheti már többet.

Azt már Toto Wolff, a Mercedes vezére is említette korábban, hogy a 2020-as autójuk talán minden korábbinál dominánsabbra sikerült, pedig ez elég nagy szó, tekintve hogy 2014 óta minden évben két világbajnoki címet zsebeltek be. James Allison technikai igazgató szerint augusztus óta egyáltalán nem fejlesztették az idei technikát, mert nem is volt rá szükség, illetve nem is hozták ki belőle a maximumot, a DAS-t például alig használták. Lewis Hamiltonnak viszont így is talán ez lett a kedvence...

00120036_592



"Minden évben művészi az autónk, az idei W11 viszont egy igazi mestermunka lett, amit egy nagy csoportnyi ember tervezett tökéletesre" - idézi Hamilton szavait ezzel kapcsolatban a GPFans. "Aztán nekem ezzel a mesterművel kellett kimennem a pályára és pusztítást végeznem, megtalálni a határait, kideríteni, hogy hol nem érzi jól magát, majd ezeket elmondani az embereknek, hogy kitaláljuk, hogyan juthatunk még messzebb, hogyan lehetünk még gyorsabbak.

"Hihetetlen utat járunk be egy év során és természetesen szomorú a végén, amikor utoljára szállunk be és tudjuk, hogy ez az utolsó lehetőség, hogy ezt az autót vezethessük" - tette hozzá az immár hétszeres világbajnok. Azt viszont már csak mi tesszük hozzá, hogy az autó alapjai jövőre sem fognak változni, hogy 2021-re nem lehet és nem is nagyon érdemes áttervezni a technikákat a 2022-es nagy változások előtt, így Hamiltonnak azért aligha kell majd egy teljesen új autót megszoknia. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: