DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Red Bull: Már rég kinéztük magunknak Perezt

Hosszú idő után először fordult elő a Red Bull-lal, hogy kívülről szerződtetett pilótát Formula-1-es csapatába. Ugyanakkor Dr. Helmut Marko így is az istálló utánpótlás-programját magasztalta.

Az elmúlt évek alatt rengeteg saját maguk által támogatott pilótátt hozott a Formula-1-be a Red Bull, így például Sebastian Vettelt, Carlos Sainzot, Daniel Ricciardót vagy éppen Max Verstappent. Idén azonban fordult a kocka, és házon kívülről kellett egy erős pilótát szerezniük a holland mellé.

A kezdeti években ez azért többször is előfordult az energiaitalosokkal, ugyanis „kívülállóként” csaptak le Robert Doornbosra, David Coulthardra és Mark Webberre is annak idején.

„Egyéves szerződést írtunk alá Perezzel, így lesz lehetőségünk megnézni, be tud-e illeszkedni és hogyan tud majd teljesíteni” – mondta Dr. Helmut Marko a Motorsport-total.com-nak. „Már régen szemet vetettünk rá” – folytatta.



„Valamikor nagyon régen még Daniel Ricciardóval teszteltünk Estorilban. A hosszabb etapokon szinte ugyanolyan jól mentek, de az időmérős tempót nézve Perez egy kicsivel lassabb volt. Ez pont azelőtt történt, hogy Sergio a Ferrari kötelékébe került.”

Ezt követően annak ellenére is megvédte csapata utánpótlás-rendszerét, hogy idén sem tudtak találni egy megfelelő pilótát saját berkeiken belül, aki méltó lenne rá, hogy Max Verstappen csapattársa lehessen a Red Bullnál.

„Egyáltalán nem szégyen, hogy 2010 után először nem tudtunk két új pilótát hozni az F1-be. Yuki Tsunoda személyében így is jött egy és az F2-ben olyan tehetségeink vitézkednek, mint Juri Vips, Liam Lawson vagy Jehan Daruvala, aki megnyerte az utolsó versenyt, de az F3-ban is van egy amerikai versenyzőnk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: