DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso elárulta, hogy mi a célja 2021-ben

Az F1-be visszatérő kétszeres világbajnok szerint fantasztikus lenne, ha dobogóra állhatna honfitársával, Carlos Sainzcal, de 2021 még a felkészülés éve lesz számukra.

Két év kihagyás után tér vissza 2021-ben a Formula-1-es mezőnybe Fernando Alonso, a kétszeres világbajnoknak viszont nincsenek különösebb céljai, elvárásai a helyezésekkel kapcsolatban. A Renault idén harcban volt idén a konstruktőri harmadik helyért és bár erről végül lemaradt, de sikerült dobogós eredményt szállítaniuk, úgyhogy alighanem lesz miért küzdeniük jövőre is, amikor már Alpine néven fognak dolgozni.

"Hogy mivel lennék elégedett? Nincs különösebb célom a helyezéseket, pozíciókat tekintve. Jó lenne felállni a dobobóra. Idén úgy tűnt, hogy több lehetősége volt erre a többi csapatnak, mint a korábbi években, de tisztában vagyok vele, hogy ez azért történt így, mert a Mercedesnek problémái adódtak. A dobogóra állni és locsolni a pezsgőt fantasztikus lenne és álomszerű lenne, ha egyszerre állhatnék a pódiumon Carlos Sainzcal" - mesélte Alonso a Cadena SER-nek adott interjújában.

00120034_397



Sainz számára Alonso a példakép, jó közöttük a viszony, a két spanyol pedig még sosem állhatott egyszerre dobogóra - nagy pillanat lenne, ha a Ferrarihoz szerződő "utánpótlás" és a kétszeres világbajnok ezt megtehetné.

"A következő szezon még a Mercedes dominanciájáról fog szólni, de 2022-re nagy terveink vannak. 2021 a felkészülés éve lesz, eközben néhány dobogós eredmény fantasztikus lenne. Aztán 2022-től a szabályváltozásokkal újra a győzelmekről álmodhatunk" - tette hozzá Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: