DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Gasly: Most lenne esélyem Verstappen ellen

A francia pilóta úgy érzi, az utóbbi egy év során eleget fejlődött ahhoz, hogy egyforma autókban most képes legyen felvenni a harcot Max Verstappennel. Persze tudja, hogy ez nem ilyen egyszerű.

Pierre Gasly 2019-ben 12 versenyen át volt csapattársa Max Verstappennek a Red Bullnál, ám a teljesítménye messze elmaradt a csapat által elvártaktól, így az idény utolsó harmadára lecserélték őt Alex Albonra. Gasly azóta az energiaitalosok fiókcsapatánál versenyez, ahol a kezdeti mélyponton túllendülve idén óriási teljesítményt nyújtott – az Olasz Nagydíjat ő nyerte meg. Az utóbbi bő egy évére visszatekintve a pilóta elárulta, hogyan látja saját magát.

 gasly-monza-2020-win



„Objektíven nézve egy jobb pilóta vagyok. Stabilabb, tapasztaltabb. Arra számítok, hogy 2021-ben még jobb leszek, a következő évben úgyszintén.  A Formula-1-ben óriási szerepet játszik a tapasztalat. Megtanultam, hogyan lehet hatékonyan együttműködni a csapattal. Hogyan készüljek fel a versenyhétvégére. Hogyan nyerjek ki többet a körülöttem lévő emberekből. Hogyan kezeljem a felmerülő problémákat. Sok területen fejlődhetek még, de ez egy hétszeres világbajnokra is igaz. Ez a mi életünk: minden részleten csiszolgatunk, ami jobbá tesz minket” – idézte az Auto Motor und Sport.

A fentiekből kiindulva Gasly úgy érzi, most már méltó ellenfele lenne Verstappennek, akitől tavaly csúnyán kikapott. „Ugyanabban az autóban szerintem lenne esélyem. De ez ennél bonyolultabb. Ismerem magam. Ha rendelkezem a megfelelő autóval – mint idén -, akkor képes vagyok jól teljesíteni. Padlógázon folytatom, hogy újra lehetőséget kapjak. Az a célom, hogy világbajnok legyek a Formula-1-ben. Én ezért dolgozom” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: