DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Todt: A Mercedes jobb, mint mi voltunk

Az FIA elnöke szerint a mostani Mercedes nagyobb fölénybe van, mint anno az általa irányított, Michael Schumacher sikereit szállító Ferrari volt - dicsérte a világbajnok istállót és Lewis Hamiltont is.

Jean Todt, az FIA elnöke megpróbálta összehasonlítani a Formula-1 utóbbi húsz évének két legdominánsabb csapatát, a jelenlegi Mercedest, illetve a kétezres évek elején látott Ferrarit, amelynek ő is tevékeny részese volt a maranellóiaknál. Todt arra jutott, hogy a Toto Wolff és Lewis Hamilton által irányított és fémjelzett istálló már túlnőtte azt a legendás Schumacher-korszakot és azt a Ferrarit.

00119019_613



"Az egyik oldalon van egy nagyon jól felépített, nagyon jól szervezett német csapat és egy extra tehetséges pilóta, a másikon pedig egy olasz csapat más mentalitással, más hozzáállással, ami szintén jól meg volt szervezve és építve, illetve Michael Schumachert" - idézi Todt szavait a témában a PlanetF1.

"Azt mondhatom, azt érzem, hogy az a fölény és dominancia, amit a Mercedes és Lewis (Hamilton) mutat már nagyobb, mint ami nekünk volt anno a Ferrarival és Michaellel. Jár nekik a dicséret, az autó nagyon megbízható és a Lewis által kihagyott bahreini futamot leszámítva két éve nem volt olyan verseny, ahol ne szerzett volna pontot, ez abszolút kiemelkedő. Ezt azt jelenti, hogy az autó megbízható, a pilóta pedig nem hibázik, tehát a kettő kombinációjáról van szó" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: