DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A Ferrari már nem sokáig fejleszt 2021-re

A csapat természetesen szeretne jobban teljesíteni, de a jövő évi eredményeknél fontosabb, hogy a jelentős változásokat hozó 2022-es szezonra megfelelő alapokkal rendelkezzen.

Az óriási csalódást keltő idei eredményeket követően egy átszervezési és –tervezési fázis végéhez közeledik a Ferrari F1-es istállója, aminek egyértelmű célja, hogy visszatérjen a sorozat élmezőnyébe. Jövőre azonnal megfelezné hátrányát a címvédő Mercedeshez képest, ami a konstruktőri harmadik helyezést jelentené, ám Mattia Binotto csapatvezető még ennél is fontosabbnak tartja a 2022-re való felkészülést.

ferrari-teszt-20201x



„Szerintem 2022 fontosabb lesz, mint 2021, hiszen új technikai fejezet kezdődik” – idézte a Motorsport. „Nehezebb jövőre számíthatunk, ha már 2022-ben hátrányt kell ledolgoznunk. A 2021-es autó fejlesztése csak azzal lesz magyarázható, hogy a vártnál rosszabb helyzetbe kerülünk, vagy előkészíthetünk valamit 2022-re. Utóbbi szezonra helyezzük a hangsúlyt.”

„A Ferrari számára nem elfogadható még egy olyan év, mint az idei. Valamit jobban kell csinálnunk. Az autó fejlesztését elnézve reménykedem, hogy eredményesebb évünk lesz. De ezt addig nem tudhatjuk, amíg pályára nem hajtunk, és össze nem tudjuk hasonlítani magunkat a többiekkel. A minimum az lenne, ha jobb pozícióért harcolhatnánk.”

„El kell fogadnunk a jelenlegi helyzetünket. Alázattal kell viszonyulnunk a hatodik helyezéshez, hiszen attól nem leszünk jobbak, hogy mi vagyunk a Ferrari. Idővel attól leszünk jobbak, hogy minden egyes személy jobb munkát fog végezni. Ehhez elszántságra és egyértelmű célokra van szükség. Biztos vagyok benne, hogy a csapat most már rendelkezik ezekkel” – zárta gondolatait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: